Dr. Halil Altındağ & Doç.Dr. Bilgin Metin
19 Aralık 2019
09:00-18:00
700 TL+KDV
Kayıt Olun

EĞİTİM KAYIT FORMU





Adınız Soyadınız (gerekli):

Epostanız (gerekli):

Telefon No: (gerekli)

Firma Adı:

Abone No:

Görevi:

Mesajınız:

KVKK YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE VERBİS KAYIT SÜRECİ ZİRVESİ


Eğitimin Amacı:

Kişisel Verileri Koruma Kanununda uygun teknik ve idari tedbirlerin alınması gerektiğini belirtmiştir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin ortaya çıkabilecek risklerin gerçekleşme olasılığının ve gerçekleşmesi durumunda yol açacağı kayıpların doğru bir şekilde belirlenmesi ve bu riskleri azaltacak uygun güvenlik mimarisinin oluşturulması önemlidir.

Gerçekleştirecek olduğumuz bu zirvede yakın zamanda hayatımıza giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun firmalara etkisini, kanunla birlikte belirli firmalar için zorunlu hale gelen VERBİS kayıt sürecini idari ve teknik yönleri ile ele alacağız.

Konuyla ilgili idari ve hukuki konuları Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Altındağ, teknik konuları ise Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bilgin Metin ile birlikte inceleyeceğiz.

 


Katılımcı Profili:

Şirket Sahipleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İnsan Kaynakları Departmanı Yöneticileri, Proje Yöneticileri, IT Departmanı Yöneticileri, Hukuk ve Yasal Uyum Departmanı Çalışanları, Avukatlar

İçerik:

09:00-09:30 Kayıt ve tanışma

09:30-10:45 6698 sayılı Kanun Hakkında Genel Bilgilendirme

                    Kişisel Verilerin Korunması Hukukunda Temel Kavramlar

10:45-11:15 Kanun Kapsamında Şirketlerin Yükümlülükleri

  • Aydınlatma Yükümlülüğü
  • Veri Güvenliği
  • Kurul Kararlarına Uyma Yükümlülüğü
  • Sicile (VERBİS) Kayıt ve Bildirim Yükümlülüğü

Kahve arası 15 dakika

11:30-12:30 Kanunda Öngörülen Yaptırımlar

                    Kişisel Veri Envanteri Hazırlama 

  •  Envanter Tablosu Oluşturma
  •  Envanter Tablosunu Doldururken Dikkat Edilecek Hususlar

                    VERBİS’e Kayıt Yükümlülüğü

  •   VERBİS’e Kayıt Zorunluluğu ve İstisnaları  
  •   VERBİS’e Ön Kayıt
  •  VERBİS’e Yüklenecek Bilgiler
  •  VERBİS Kaydında Dikkat Edilecek Hususlar

12:30-13:30 Yemek arası

13:30-14:00 Bilgi güvenliği ve Siber güvenlik Nedir?

14:00-14:45 KVKK’ya uygun bilgi güvenliği altyapısının oluşturulması

14:45-15:15 KVKK için bilgi sistemlerinde risk yönetimi anlayışının benimsenmesi

Kahve arası 15 dakika

15:30-16:15 KVKK için sızma testleri ile mevcut zafiyetlerin bulunması veri güvenliği

16:15-17:00 Veri envanterinin hazırlanması ile ilgili zorunlu teknik başlıklar

17:00-17:30 VERBİS’e kayıt için kurum tarafından istenen teknik zorunlulukların incelenmesi

  • Ağ güvenliği ve uygulama güvenliği
  • Ağ yoluyla kişisel veri aktarımları
  • Bulutta depolanan kişisel verilerin güvenliği
  • Mevcut risk ve tehditlerin belirlenmesi

17:30-18:00 Sorular ve Cevaplar

 
Lebib Yalkın Abonelerine %30 indirim uygulanacaktır. (Aynı firmadan en fazla 3 katılımcı için indirim uygulanmaktadır.)
KDV oranı %18’dir.
Çay-kahve ve diğer ikramlar katılım bedeline dahildir.
Katılımcı sayısı sınırlıdır; başvuru sırasına göre ön kayıt yapılacaktır. 
Yeterli katılımcı sayısı sağlanmadığı takdirde Lebib Yalkın Akademi zirveyi erteleme ya da iptal etme hakkına sahiptir.


Eğitimci

Dr. Halil Altındağ
Dr. Halil Altındağ, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında yüksek lisansa başladı ve 2010 yılında “Yürürlükte Olan Yasalara ve İdari Düzenleyici İşlemlere Güvenden Kaynaklanan Haklı Beklenti Kavramı ve Korunması” başlıklı yüksek lisans tezi ile mezun oldu. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında doktoraya başladı. 2015 yılında Fransa’nın Limoges Üniversitesinde bilimsel araştırmalarda bulundu. 2016 yılında “İdarenin Yargısal Denetiminde Kanunilik Blokunun Genişlemesi” başlıklı doktora tezi ile doktor ünvanını aldı.

Eylül 2011’den itibaren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

 


Eğitimci

Doç.Dr. Bilgin Metin

Bilgin Metin ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik Haberleşme Müh. Bölümünden Lisans derecesi aldı. Daha sonra Armada Bilgisayar A.Ş.’de CISCO ürünleri için bilgisayar ağları ve ağ güvenliği projeleri tasarımı-kurulumu konularında çalıştı. Sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Bu dönemde özel sektörde veri haberleşmesi, LAN, WAN ve ağ güvenliği sistemlerinin tasarımı, desteği  ve kurulumu konularında danışman olarak hizmet etti. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında doçent ünvanını aldı ve şu an aynı bölümde görevine devam etmektedir. Bilgi ve haberleşme sistemleri için elektronik devre tasarımı, siber güvenlik, bilgi güvenliği ve bilgi teknolojileri yönetişimi konularında çalışmaktadır. Uluslararası konferans ve dergilerde 80’den fazla yayını çıkmıştır. Ayrıca şu ana kadar birçok ulusal ve uluslar arası konferansın düzenleme kurulunda yer almıştır. 2014 yılında YBS 2014 (Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı), 2012-2017 arası ELECO (Elektrik Elektronik Mühendisliği Konferansı) ve 2016 yılında ECIS 2016 (European Conference of Information Systems) örnek olarak verilebilir. ISACA (Information Systems Audit and Control Association) İstanbul Chapter’da Akademik Direktör olarak da görev yapmaktadır.

Ayrıca şu anda BÜSİBER (Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi) yöneticiliği görevini de yürütmektedir.

 

 


Benzer Eğitimler: